Poker Srbija: Mitablesan: Praćenje bankrolla written by mitablesan

Skočite na sadržaj

PokerStars - najveca online poker soba
  • 51 Stranice +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Poslednje »
  • Ne možete započeti novu temu
  • Ne možete odgovoriti na ovu temu

Mitablesan: Praćenje bankrolla Ocenite temu: -----

#1 Korisnik je van mreže   mitablesan 

• Maniac!
  • Grupa: Members
  • Članci: 1060
  • Učlanjeni: 19-avgust 10
  • LocationNovi Sad
  • Zahvaljen: 68 puta

Postavio 14 septembar 2010 - 08:22

Evo, stiglo 6,07evra. Danas je 14. septembar 2010. Pocinje mitablesanov Ferguson`s challenge. Malo sam u boljoj startnoj poziciji, pa cu skratiti sa 1 godine na 6 meseci. (za ovo inspiracija stize od kolege Wegasa i njegovog bloga; tj podsetio me je na foru).

Naravno, ne mislim da sam toliko dobar, ali mislim da je sistem dobar. A mislim da nisam toliko los da puknem dobar sistem. Takodje mislim da je sansa otprilike 34% (ne bih stavio all-in pre flopa) da postoji inteligentan oblik zivota u svemiru, tako da ovo sve shvatite a rezervom; bankroll je najbolji reper (posle BG sindikata).

Pravila by mr.Ferguson;
1. Ne ulazi u partiju niti bilo sta sto prelazi 5% bankrolla
2. Ne ulazi na multitable ako prelazi 2% bankrolla
3. Ako sam u kes-igri i moj stack predje 10% mog bankrolla - begam

Naravno, svi smo razliciti, pa sam resio da nadogradim svoj sistem (sto moze biti kobno, jer sam svestan da jos pojma nemam, ali citacete ovde o tome, pa me oplevite kasnije) sa nekim stvarima koje se cine dobrim idejama;

4. Nikada All-in pre flopa u kes igri ako nisu u pitanju AA ili KK
5. Nikada All-in ili reraise ako drzim damu a nemam 2 para ili jace
6. Menjati taktiku ili "zivotinju" posle 6. ili 7. ruke
7. Blefati maksimalno u 2,5% ruku
8. Na svake maksimalno 3 kes igre ide minimalno 1 sit&go (u tome mislim da sam malko bolji)
9. Na turnu i riveru nikada call posle re-raise

Eto, prve rezultate mozete procitati ovde veceras; danas po podne cem da pocnem.
0

#2 Korisnik je van mreže   pactko 

• Maniac!
  • Grupa: Administrators
  • Članci: 2177
  • Učlanjeni: 18-septembar 06
  • LocationBelgrade/SERBIA
  • Zahvaljen: 166 puta

Postavio 14 septembar 2010 - 09:29

Let the flop be with you! :)
0

#3 Korisnik je van mreže   vita 

• Shark!
  • Grupa: V.I.P.
  • Članci: 454
  • Učlanjeni: 02-april 07
  • Locationbelgrade,dorcol
  • Zahvaljen: 2 puta

Postavio 14 septembar 2010 - 09:50

Samo napred :)
ali mislim da ti ovo nije potrebno...

mitablesan je rekao:

9. Na turnu i riveru nikada call posle re-raise

ja ako bih igrao protiv nekoga ko ce da mi se uven baca na raisove na turnu i riveru mislim da ne bi imao 0.1% sanse da izadje u +...

mislim da samo treba da se skoncentrises da igras sto bolje mozes..ako imas debila koji svaku ruku raisuje call allina preflop sa TT ili JJ je skroz ok..ili ako je neko upravo pukao stack i ostalo mu 10bb i ode ti allin sa small blinda a ti imas 99 naravno da treba da zoves...

ova kruta pravila nisu tako dobra za igranje..da je to tako cut and dry svako bi mogao da napise program koji ce ovako da igra....

ako npr raisujes preflop sa AQ i izadje QT2 i neko betuje u tebe meni je logicno da uradis raise...ne vidim zasto bi se bojao da ima QT ili tako neshto...

sto kaze Phil Ivey...treba razmisljati o pokeru i razlicitim strategijama i sl ali kad sednete za sto igrajte po instinktu..ta sva razmisljanja ti ulaze u tvoj "instinkt" a to je stil igre koji tebi najvise odgovara..

ja npr imam problem kad pogledam neki klip ili procitam knjigu krenem da igram na taj nacin...npr u HU krenem da 3betujem sa bb sa JT+ rukama sto je generalno ok ukoliko si ti navikao na takav stil igre....ali ne bi to trebao da radis zato sto to procitas negde nego zato sto je tvoj "instink" polako poceo da se menja nakon citanja i gledanja razlicitih stragegy knjiga i sl...

p.s.
a taj fergusonom sistem mi deluje kao jako dobar nacin da zaradis pare...zaista je BR veoma zasticen...jer npr ako imas 200$ igras 5% to je 10$..padnes na 100$ igras 5$...padnes na 50 igras 2$ ...jako mnooooogo buyinova imas sa 200$..nemas 20 buyinova..imas 10buyinova na nl20, 10 na nl10 i 10 na nl5...sto je 30buyinova...e sad zamisli da imas 2000$ br..
imas po 10 buyinova na NL100, NL50, NL25, NL10, NL5, NL2..sto je 60buyinova pre nego sto bustujesh svoj BR....

znam da sam u bluff-u (fala jos jednom :oops: ) proticao da je najprofesionalnija stvar koju poker igrac moze da uradi je da predje na manje nivoe...i zaista mislim da je covek apsolutno u pravu...
The next best thing to gambling and winning is gambling and losing
0

#4 Korisnik je van mreže   mitablesan 

• Maniac!
  • LocationNovi Sad

Postavio 14 septembar 2010 - 11:08

hm; apsolutno si u pravu sto se tice dame; ja cvikam od nje preterano;
ali sa high parom nisam bas siguran; podseticu te da sada pocinjem sa 6,07 evra; to znaci da cu se sretati sa malo dobrih igraca; pocetnici placaju svasta, pa dosta zavisi od srece, sto nije bas moj stil. jeste na multitable. nekad.

damu ne igram jer ume da iscedi nepotreban allin; na flopu koji si pomenuo (QT2) vecina pravila nalaze da platis taj allin. ja mislim da je to pogresno; pogledaj kombinacije koje te ruse i na koje pocetnici igraju allin; KJ, AK, J9...Ne ceka se kenta, ali ako si pocetnik, sta znas? nista; i zato uleti river i zavrseno. jako opasna dama. zbog istog razloga ne igram ni stavku 4. i 7. stavka 9. je tu jer racunam da cu, ako imam ruku, na flopu zavrsavati. ako nemam, onda sam izivsio.

ovo nisu pravila za stolove sa igracima vec sa pocetnicima kojima je relativno jednostavno uzeti chipse; takodje, ovo nisu pravila za osvajanje chipsa, vec za smanjivanje nepotrebnog gubitka.

pravila sam sam sastavio i 99% je sigurno da bar 2 ne valjaju; modifikacija sledi tokom narednih dan uz pripratnu elaboraciju.

takodje, neki novi nivo igre ocekujem kod NL$1. mislim da su i tamo vecinom pocetnici, ali ima i igraca koji analiziraju, tako da je mnogo komplikovanije i moraju se pravila prilagodjavati.

p.s. zbog toga sto si se potrudio i sastavio ovako detaljnu analizu, odvojicu jedan dan da odigram sa redukovanim pravilima; mislim da nece biti danas, jer sam se prilicno umorio na poslu, pa ne bih da poredimo teorije sa mojom glavom u decibelima i sloganima, ali do petka sigurno... :)
0

#5 Korisnik je van mreže   Rounder 

• Maniac!
  • Grupa: SuperMod
  • Članci: 2444
  • Učlanjeni: 29-mart 08
  • LocationBeograd
  • Zahvaljen: 804 puta

Postavio 14 septembar 2010 - 12:41

Srecno! Kaze se da sve sto je jednom uradjeno moze da se i ponovi - ovo je bio Ferguson himself, neka te ova slika maksimalno motivise:

Postavljena slika
0

#6 Korisnik je van mreže   Vucko018 

• Maniac!
  • Grupa: Moderators
  • Članci: 2559
  • Učlanjeni: 15-februar 07
  • LocationNis
  • Zahvaljen: 169 puta

Postavio 14 septembar 2010 - 13:09

Rounder je rekao:

Srecno! Kaze se da sve sto je jednom uradjeno moze da se i ponovi - ovo je bio Ferguson himself, neka te ova slika maksimalno motivise:

Postavljena slika

I ja cu pojedem i tastaturu i mis ...

Strasmo sta radi marketing ...

nego dobro svako ima pravo na svoje misljenje ...

Pa i ja na svoje :)

Srecno i ...

Pazi znas kako kazu koliko para toliko muzike moze i od tih para da se napravi nesto ...ali po meni je pametnije da ulozs jos malo da imas lepo barnroll ...NAORUZAS SE OGROMNIM STRPLJENJEM ZA SLUCAJ DA KRENE PRVO LOSE (A MOZE DA KRENE) ...I BUDES UPORAN KO RAFAL NADAL ! :)
http://www.youtube.com/watch?v=BZmE3fUK ... re=related
Kakav House ...PRESO SAM NA TRANCE ...

T I Ë S T O is a L E G E N D
0

#7 Korisnik je van mreže   mitablesan 

• Maniac!
  • LocationNovi Sad

Postavio 14 septembar 2010 - 13:21

hvala na podrsci!
pa, tokom ovog perioda imacete uvid u moj trenutni bankroll; trudicu se dnevno da updateujem.
da li je moguce? ja verujem da jeste;
da li je Fergi to jedini probao? siguran sam da nije. ali je jedini koga ja znam da je uspeo.

pucanje je sastavni deo pokera cak (mozda i pogotovo) ako igrash tight sa jasnim planom. spreman sam naravno, i za pad. i za rebuy...i za ponovo freeroll...moras biti za ovako nesto...

danas je u planu 2x cash game, 1 sit&go.
ako izvucem +, idem na jos jedan cash. akcija krece u cca 16:30.
0

#8 Korisnik je van mreže   Rounder 

• Maniac!
  • Grupa: SuperMod
  • Članci: 2444
  • Učlanjeni: 29-mart 08
  • LocationBeograd
  • Zahvaljen: 804 puta

Postavio 14 septembar 2010 - 15:38

mitablesan je rekao:

...da li je Fergi to jedini probao? siguran sam da nije. ali je jedini koga ja znam da je uspeo...

... sit&go...

Kad pomenu SnG, Boku je svojevremeno uradio nesto slicno igrajuci iskljucivo SnG turnire:
$5 -> $100.000
0

#9 Korisnik je van mreže   Vucko018 

• Maniac!
  • Grupa: Moderators
  • Članci: 2559
  • Učlanjeni: 15-februar 07
  • LocationNis
  • Zahvaljen: 169 puta

Postavio 14 septembar 2010 - 16:35

Rounder je rekao:

mitablesan je rekao:

...da li je Fergi to jedini probao? siguran sam da nije. ali je jedini koga ja znam da je uspeo...

... sit&go...

Kad pomenu SnG, Boku je svojevremeno uradio nesto slicno igrajuci iskljucivo SnG turnire:
$5 -> $100.000

A i za tog, verujem isto koliko i u ZUPERMENA ...
http://www.youtube.com/watch?v=BZmE3fUK ... re=related
Kakav House ...PRESO SAM NA TRANCE ...

T I Ë S T O is a L E G E N D
0

#10 Korisnik je van mreže   TingoL 

• Fish?
  • Članci: 26
  • Učlanjeni: 26-avgust 10
  • Zahvaljen: 0 puta

Postavio 14 septembar 2010 - 16:52

Posto kreces sa malo love, vise lici na ovaj challenge:

http://www.pokerstarsblog.com/players/d ... 35708.html
0

#11 Korisnik je van mreže   mitablesan 

• Maniac!
  • LocationNovi Sad

Postavio 14 septembar 2010 - 17:08

6.07
6.37
odigrao 1 sitn&go(dupli) bio 3. od 20 igraca. striktno se drzao utvrdjenih pravila; bilo je sve gotovo za 1:40 (oba stola).

Negreanua, naravno, poshtujem, ali mislim da je Ferguson prvi krenuo sa ovakvim ludorijama. molim da me neko ispravi ako sam u zabludi. sa druge strane, tesko je naci cash holdem na 770 za ove novce; danas sam tragao i nista nije iskocilo... a i tek sam poceo challenge, pa mi je nekako sada rano da ga modifikujem; kada i ako dodjem od 100$, uzecu u razmatranje promenu sistema; vec dugujem modifikaciju pravila za ovu nedelju :).
0

#12 Korisnik je van mreže   mitablesan 

• Maniac!
  • LocationNovi Sad

Postavio 14 septembar 2010 - 18:03

6.49.
da li je moguce da nema cash varijante za manje od 1 dolar na 770?
0

#13 Korisnik je van mreže   mitablesan 

• Maniac!
  • LocationNovi Sad

Postavio 14 septembar 2010 - 19:34

7.11 evra.
moguce je; moram krsiti malo svoja pravila...
ponovo 3. na sit&go.
primetio sam da mi ova taktika uvek obezbedi 3. mesto (2/2). kada nas ostane 3, imamo 2 sto su igrali na srecu i mene; oni sa mnogo vise chipova, tako da su mi sanse male. mislim da je vita bio u pravu; moracu revidirati pravila...ostavljam to za cetvrtak.

isao na 2 casha za dollar upad; jednom se duplao, drugi put ispao.
0

#14 Korisnik je van mreže   ortodox1 

• Shark!
  • Članci: 493
  • Učlanjeni: 07-juni 10
  • Zahvaljen: 3 puta

Postavio 14 septembar 2010 - 20:24

mitablesan je rekao:

6. Menjati taktiku ili "zivotinju" posle 6. ili 7. ruke
8. Na svake maksimalno 3 kes igre ide minimalno 1 sit&go (u tome mislim da sam malko bolji)
9. Na turnu i riveru nikada call posle re-raise[/b]

Jedno od pravila Dojla Branson: Ne ulazi u all-in ako nisi reizovao pre flopa!

nemoj da zaboravis da Q9 nikad ne gube i da su T9 smrt za AA :D

ja ne mogu da ti pomognem sa nekim korisnim savetima, jer i sam jos uvek pravim velike greske, ali ako hoces i ti da pravis greske javi se.
0

#15 Korisnik je van mreže   mitablesan 

• Maniac!
  • LocationNovi Sad

Postavio 14 septembar 2010 - 21:38

7.01evra.
pa, dobro, Branson je takva faca da moze sebi da kaze da uvek igra T2.
sto se tice gresaka; u pokeru je to varijabilan pojam; mislim da je bitnije mnogo procitati protivnika.
iz tog razloga ne koristim managere razne i scripte; daju ti procente koji su u najmanju ruku nebitni kada su u pitanju ovakvi snauceri od software-a. ima boljih, ima losijih, ali masina je ipak masina.
jos nesto;
tuj sam ja;
slobodno opalite po kritici; jak sam u glavu :D
0

Podelite ovu temu:

• 51 Stranice +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Poslednje »
  • Ne možete započeti novu temu
  • Ne možete odgovoriti na ovu temu