Rado bih sada porazgovarao sa ovima sa FullTilta o njihovoj "Zero Tolerance Policy for Fraud and Collusion" (moze se pronaci ovde
http://www.fulltiltp...sion_policy.php), ali shalu na stranu...
S jedne strane, svaka chast tuziocu/ima na sakupljenim informacijama i hrabrosti da optuznicu (u prilogu) podigne protiv "monster companies" - giganata online gaming industrije. Mada, ne izbijaju mi iz glave rechi jednog od kongresmena, (mislim iz Nju Jorka, nemojte me drzati za rech), koji je tokom cele druge polovine 2010 godine jasno i glasno davao do znanja da ce (parafraziram) "...FullTilt ce po novom internet gambling zakonu dobiti licencu za rad na teritoriji SAD samo preko mene mrtvog...". Mozda se takvim njegovim izjavama moglo i nazreti ono shto se desahava danas.
Sada ce se verovatno raspredati priche o tome da li je ovo pripremanje terena za ulazak odredjenih kompanija na najvece i najrazvijenije online gambling trzishte, koje je te velichine da mu ni 3 kompanije iz optuznice nisu odolele u prethodnih 5 godina i na svaki nachin trazile reshenje za pristup istom. Ili je pak, PartyPoker odigrao najpametnije "zrtvujuci" jednog od svoja 3 osnivacha, Indijca zanimljivog prezimena - Dikshit, sa prebivalishtem na Gibraltaru, koji se josh 2008. izjasnio krivim za krshenje "Federal Wire Act"-a, tako ostavivshi mogucnost preostaloj dvojici osnivacha (Russell DeLeon i Ruth Parasol DeLeon - koji nisu ni pomenuti u optuznici???) da odrze kompaniju i, shto je danas prilichno realno, dobiju licencu za rad na trzishtu SAD onda kada tender za istu bude raspisan (ochekuje se tokom ove 2011 godine).
No, koga to josh zanima? Nas zanima: "Di su nashi novci?!"
Ja sam uveren da su moji tu. Na svom PokerStars nalogu imam (nimalo zanemarljiva) sredstva i prilichno sam siguran da necu imati problem da do njih dodjem. Dok sam jutros uz kafu chitao vesti o "Crnom Petku za Online Poker", prva pomisao mi je cak bila da je sada pravi momenat za uzimanje para uznemirenim igrachima koji idu na sve ili nishta jer "ionako nece videti svoje pare" i zbog njih ce danas, sutra, ovih dana igra na PS postati (ne)ochekivano "loose", za razliku od onoga na shta smo navikli.
Da li je moguce suprotno i da nikada necemo videti svoj novac? Pa moguce je, naravno - a shta danas nije moguce?
Ali, nekoliko je strana u ovom "sukobu" titana. A ni jednoj od njih trenutno nikako ne odgovara apsolutno gubljenje poverenja igracha. Naime, PS, kao ni FT (za AB/UB ne bih smeo da to kazem - nikada mi nisu delovali kao ozbiljna kompanija iako po brojevima to jesu), nece tako lako dozvoliti da im se imperija srushi u jednom danu - makar to bio i "Crni petak". I ucinice sve da svoju poziciju zadrze uz odredjene (shto je moguce manje) gubitke.
S druge strane, tuzioc sigurno zna da vlada SAD ima nameru da uskoro ponudi svoje online gambling trzishtu kompanijama na javnom tenderu i naravno da ce joj primarni cilj biti da ovih 7 miliona registrovanih igracha iz SAD na 3 pomenuta site-a dobije svoj novac i "prebaci ga" tamo gde ce i oni sami imati profit - od kompanija koje ce raditi sa zvanichnom licencom SAD.
Pre sve ovo deluje kao "naplata potrazivanja" za prethodni period (2006-2010). 95% ovakvih sluchajeva u Americi se zavrshava "nagodbom" tuzilashtva sa optuzenima.
Cega cemo biti svedoci - videcemo. Kroz poker se oslanjam na statistiku pa sam je primenio i ovde i po mojim prorachunima - novac mi je statistichki/procentualno vishe siguran nego nesiguran. Niti sam zatrazio withdrawal, niti planiram. Planiram da nastavim da igram (skoro) kao da se nishta ne deshava.
To je stav koji sam zauzeo i ne zelim da ikome bude vodilja shta mu je chiniti - u prevodu na srpski: ogradjujem se. Samo iznosim svoje vidjenje.