Poker Srbija: Kako kupiti evre po povoljnijem kursu? written by makimozak

Skočite na sadržaj

PokerStars - najveca online poker soba
Strana 1 od 1
  • Ne možete započeti novu temu
  • Ne možete odgovoriti na ovu temu

Kako kupiti evre po povoljnijem kursu?

#1 Korisnik je van mreže   makimozak 

• Maniac!
  • Grupa: Moderators
  • Članci: 850
  • Učlanjeni: 07-avgust 08
  • Zahvaljen: 116 puta

Postavio 03 avgust 2011 - 15:22

Zamislimo da imate malo vecu kolicinu dinara, recimo dobili ste na kladionici ili ste primili deset plata odjednom ili stagod. Hocete da kupite evre. Postoji li neki nacin da ih kupite po povoljnijem kursu od onog koji ce vam dati menjacnica? Kad su malo vece sume u pitanju nije bas svejedno da li ce biti 102.9 ili recimo 102.4, shvatate.

Mozda i ne postoji, ali neka mi neko kaze da znam. Cini mi se da ovde ima par ljudi koji se razumeju u pare. Rastko?
- Uistinu fascinantna! Očigledan je napor da se desakralizuje epistemiološki jaz između evropske ideologije i sekularizovane imaginacije. Ovakva kreacija podrazumeva profilaktičku simfoniju, minimalistički izvedenu, podrazumeva se.
- Pa da, podrazumeva se. Normalno da se podrazumeva.
0

#2 Korisnik je van mreže   kolacar 

• Bomb
  • Grupa: Members
  • Članci: 115
  • Učlanjeni: 21-juni 10
  • Zahvaljen: 23 puta

Postavio 03 avgust 2011 - 16:19

Pregledajte člankemakimozak, na 03 avgust 2011 - 15:22, je rekao:

Zamislimo da imate malo vecu kolicinu dinara, recimo dobili ste na kladionici ili ste primili deset plata odjednom ili stagod. Hocete da kupite evre. Postoji li neki nacin da ih kupite po povoljnijem kursu od onog koji ce vam dati menjacnica? Kad su malo vece sume u pitanju nije bas svejedno da li ce biti 102.9 ili recimo 102.4, shvatate.

Mozda i ne postoji, ali neka mi neko kaze da znam. Cini mi se da ovde ima par ljudi koji se razumeju u pare. Rastko?

Vidi sa ljudima koji drze menjacnice da ti daju malo povoljniji kurs. Znam za slucajeve da vlasnik daje kurs po kome on kupuje u banci, ali su to sume oko 5 do 10k evra. I to su uglavnom one menjacnice gde ne dobijas racun(potvrdu)-polulegalne.
0

#3 Korisnik je van mreže   nestornn82 

• Shark!
  • Članci: 271
  • Učlanjeni: 18-juni 11
  • Zahvaljen: 81 puta

Postavio 03 avgust 2011 - 17:27

Apsolutno svaka menjacnica ce ti dati povoljniji kurs kada kada je veca suma u pitanju.Prosetas po gradu,odes u desetak menjacnica,pa vidi ko ce ti dati najpovoljniji kurs.Pogledaj i u Aik banci,oni imaju jako povoljan kurs,mada kod njih nema mogucnosti za dogovor.
0

#4 Korisnik je van mreže   CloningAA 

• Bomb
  • Članci: 108
  • Učlanjeni: 28-juni 08
  • LocationNis/Serbia
  • Zahvaljen: 2 puta

Postavio 04 avgust 2011 - 07:35

Iza Pozorista u ulici koja vodi ka SUP-u, sa desne strane (Preko puta Lutrije Srbije), menjacnica (u suturenu) ovlascena od Raiffeisen Banke. Definitivno najpovoljniji kurs u gradu. Ja sam pre mesec dana menjao $ za evre i to za 0.69, kada je zvanicni kurs bio 0.7. Pre toga najbolja ponuda je bila 0.66, sto je na 1000$ usteda od 30E. Cak mi nisu trazili licne podatke niti proveravali novcanice!!!?? Na drugim mestima mi traze i krvnu grupu za dolare i upisuju serijske brojeve i sta vec ne.
...drugi, ali malobrojni (1%),kao zvezde su, krecu se utvrdjenom putanjom, do njih ne dopiru nikakvi vetrovi, oni u sebi nose svoj zakon i svoj put.
0

Zahvalili se 1 Član:

#5 Korisnik je van mreže   Vucko018 

• Maniac!
  • Članci: 2558
  • Učlanjeni: 15-februar 07
  • LocationNis
  • Zahvaljen: 169 puta

Postavio 04 avgust 2011 - 10:41

Pregledajte člankeCloningAA, na 04 avgust 2011 - 07:35, je rekao:

Iza Pozorista u ulici koja vodi ka SUP-u, sa desne strane (Preko puta Lutrije Srbije), menjacnica (u suturenu) ovlascena od Raiffeisen Banke. Definitivno najpovoljniji kurs u gradu. Ja sam pre mesec dana menjao $ za evre i to za 0.69, kada je zvanicni kurs bio 0.7. Pre toga najbolja ponuda je bila 0.66, sto je na 1000$ usteda od 30E. Cak mi nisu trazili licne podatke niti proveravali novcanice!!!?? Na drugim mestima mi traze i krvnu grupu za dolare i upisuju serijske brojeve i sta vec ne.

Pa kad znaju ljudi da si "stari on-line kriminalac" :D

P.S. izvinjavam se za off teme ...ali morao sam :)
http://www.youtube.com/watch?v=BZmE3fUK ... re=related
Kakav House ...PRESO SAM NA TRANCE ...

T I Ë S T O is a L E G E N D
0

#6 Korisnik je van mreže   stevanix 

• Maniac!
  • Grupa: Asistent
  • Članci: 758
  • Učlanjeni: 29-novembar 10
  • Zahvaljen: 78 puta

Postavio 04 avgust 2011 - 14:25

Imas menjacnice koje nude povoljniji kurs imas kod pravnog fakulteta tamo gde staju tramvaji za vece sume bolji kurs....

Vucko sto se tice $ po zakonu su obavezni da ti traze licnu kartu zato sto je $ novcanica koja je najpodloznija falsifikovanju i zato $ iz menjacnice idu u trezor na proveru, svaka novcanica ima seriski broj i uz seriski broj ide br licne karte lica koje ih daje u menjacnici :D Euro i ostale monete mogu da se provere na licu mesta ali $ ne osim fizicke provere papira :D

Nestron : banka uvek ima losiji kurs nego menjacnica :D

Ovaj članak je uredio stevanix: 04 avgust 2011 - 14:26

0

#7 Korisnik je van mreže   makimozak 

• Maniac!

Postavio 04 avgust 2011 - 20:24

Stevanix, ja sam iz Nisa :) Kakvi crni tramvaji :)
- Uistinu fascinantna! Očigledan je napor da se desakralizuje epistemiološki jaz između evropske ideologije i sekularizovane imaginacije. Ovakva kreacija podrazumeva profilaktičku simfoniju, minimalistički izvedenu, podrazumeva se.
0

#8 Korisnik je van mreže   stevanix 

• Maniac!
  • Grupa: Asistent
  • Članci: 758
  • Učlanjeni: 29-novembar 10
  • Zahvaljen: 78 puta

Postavio 04 avgust 2011 - 21:11

ne znam ja :D
0

#9 Korisnik je van mreže   nestornn82 

• Shark!
  • Članci: 271
  • Učlanjeni: 18-juni 11
  • Zahvaljen: 81 puta

Postavio 05 avgust 2011 - 16:08

Stevanix,u pravu si da menjacnice uvek imaju povoljniji kurs od banaka,ali Aik banka je izuzetak.Niko normalan ne kupuje niti menja evre u banci,pa ljudi i ne obrate paznju koliko je kurs u ovoj banci povoljan.Ko mi ne veruje,neka proveri.I ja sam bio sokiran!:rolleyes:Stvarno se isplati kupovati evre kod njih ako cesto kupujete manje iznose.Za vece iznose,menjacnice su zakon.Kada su bas jeke cifre u pitanju,moguce je kupiti i po srednjem kursu.
A ovo sto se tice dolara,nije mi jasno kako ti nisu trazili dokumenta,uvek to rade da bi se zastitili zbog razloga koje je Stevanix naveo.Jednom kada se vlasnik te menjacnice bude zestoko opekao,trazice onda svima i krvnu grupu,imena roditelja,ime devojke...:rolleyes:
0

#10 Korisnik je van mreže   Djoleee 

• Shark!
  • Članci: 489
  • Učlanjeni: 10-juli 11
  • LocationSABAC
  • Zahvaljen: 37 puta

Postavio 04 oktobar 2011 - 13:51

Hahahaha ime devojke.Ne zanam za Aik banku , ali po meni su menjacnice najbolje resenje - bile i ostale :) Dogovor je dogovor
1

#11 Korisnik je van mreže   makimozak 

• Maniac!

Postavio 05 oktobar 2011 - 19:48

... and Djole saves the thread.
0

Podelite ovu temu:

Strana 1 od 1
  • Ne možete započeti novu temu
  • Ne možete odgovoriti na ovu temu

1 Korisnik(ci) čita(ju) ovu temu
0 članova, 1 gostiju, 0 anonimnih korisnika